e
Banner

Etiketler: gümrük birliği



Kırgızistan Gümrük Birliği’nde yerini alıyor



Kırgızistan son bir yıldır Rusya, Kazakistan ve Belarusya üçlü ülkerin üyeliğinde oluşan Gümrük Birliği’ne dahil olmasına olumlu bakmaya başladı.

 




Egemen Bağış’tan Gümrük Birliği için ‘restli – jestli’ uyarı


Yayın: 29-03-2013
Kategori: Ekonomi Gündemi

Bakan Zafer Çağlayan'ın Gümrük Birliği'nin Türkiye'nin aleyhine işlemeye başladığı görüşü hakkında yorumda bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Türkiye için ‘Gün gelir jest yapar, gün gelir rest çeker’ dedi.




UND'den ihracatı engelleyen Avusturya tehditine sert tepki



Avrupa’ya transit geçiş belgeleri ile ulaşan Türk ihraç malları Avusturya’nın alternatif de önermeyen keyfi yaklaşımları ile çaresizce mücadele ediyor. Son günlerde yaşanan gelişmeler ile Avusturya “geçilemez” olma yolunda ilerliyor.





300 milyonluk pazara lojistikle ulaşabiliriz


Yayın: 04-06-2015
Kategori: Ekonomi Gündemi

AB ve ABD arasında müzakerelerine başlanan Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması’nın Türkiye için önemli bir sorun teşkil ettiğine dikkat çeken Şikago Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. A. Kerem Coşar, buna karşı Gümrük Birliği’nden(GB) çıkmanın faturasının kalmaktan daha ağır olabileceği uyarısında bulundu. Çoşar, alternatif olarak AB'nin bundan sonra Serbest Ticaret Anlaşması imzalayacağı ülkelerden Türkiye’ye doğrudan gelen malların GB dışında tutulması önerisinde bulundu.